Gymnastikkurser
Pind-Kugle-Kryds-legen

PIND-KUGLE-KRYDS-LEGEN OG DE 10 GRUNDPOSITIONER!

Alle grundspring starter, slutter eller kommer igennem "PIND-KUGLE-KRYDS"-familiernes grundpositionerne. Netop derfor bruger vi meget tid på at træne disse.

Dette sker gennem hele træningen; både i starten og opvarmningshenseende, under redskabsaktiviteterne, i de rytmiskesekvenser og til tider som slutaktivitet.

Selve legen er en kommando- og reaktionsleg, hvor instruktøren siger og viser de forskellige kommadoer og gymnasterne skal udføre øvelsen, så korrekt som muligt og hurtigst muligt. Legen kan også leges med 'pind-kugle-kryds'-terningen fra børnegymnastik.

Sejt kryds

Gymnasten ligger med maven mod gulvet, med arme og ben ud til siden kun støttende på hænder og tær. Denne position træner stabilitet og styrke, som bruges i alle andre positioner.

Sejt kryds

Bro

Gymnasten står på hænder og fødder med maven op mod loften. Denne position er med til at træne smidighed i skuldre og ryg.

Bro
Pind

Pind

Den strakte krop, armene strakt over hovedet og stående på tæer. Denne position indgår blandt andet i håndstand og starten på et fejesving.

Vippe

Siddende på numsen med strakte ben og med hænderne på bagsiden af lårene. Denne position er med i hoftehojede rotationer - forlæns og baglæns.

Vippe

Lille pind

Forsidespænding, lille bøj i hoften og armene pegende ned mod tæererne. Denne position er med i flik flak og baglænssalto.

Lille pind
Kryds

Kryds

Den store brede krop, arme og ben ud til siden, spænding i kroppen. Denne position er med i mølle, møllevending og rondat.

Supermand

Supermand

Det kontrollerede spændte svej. Liggende på maven med bagsidespænding, armene strakt frem foran hovedet. Denne position er med i blandt andet kraftspring, flik flak og overslag.

Vugge

Vugge

Liggende på ryggen med en spændt forside. Armene over hovedet og fødderne samlet. Denne position er med i strakt forlæns salto

Kugle

Den lukkede krop. Liggende på tyggen med forsidespænding, knæene trukket op til næsen og hænderne holder på knæene. Denne position indgår i lukkede rotationer forlæns og baglæns.

Kugle
Sattelit

Satelit

Liggende på ryggen i et spændt svej. Det er kun hæle og skuldre, der rører gulvet. Armene ned langs siden. Denne position er med i strakt baglænssalto.